"Å ha en lærling er positivt for hele arbeidsmiljøet"

Publisert: 05.07.2016 12:38

Henning Tollum Næss er 19 år og er nå ferdig med sine 2 år som kontor- og administrasjonslærling i Direktoratet for forvaltning og IKT (Difi).

Henning har nettopp vært oppe til fagprøve, og får nå utdelt fagbrev i kontor- og administrasjonsfaget, som dekker hovedområdene innen kontorservice, ikt og økonomi.

OK stat tok en prat med Henning og hans faglige leder Kari Paulsen som er seniorrådgiver innen HR i Difi, for å høre hvilke erfaringer de har gjort seg om det å være lærling og lærebedrift. 

Les mer

"Det som er ganske kult med å være lærling i IKT er at jeg lærer av Kristoffer og han lærer av meg"

Publisert: 03.07.2015 14:11

 

Ingrid Nguyen er ansatt som IKT lærling ved Norsk Utenrikspolitisk institutt (NUPI). Ingrid blir 20 år i år, kommer fra Porsgrunn og bor nå i kollektiv i Oslo med fire venner. Hun har ett år igjen av sin læretid og er en av de få jenter som velger å ta fagbrev i IKT-servicefaget. For Ingrid var dette et naturlig valg. 

Les mer

I finansminister Jensens tjeneste

Publisert: 03.07.2015 14:10

Martine Haukelidsæter er den yngste blant nesten 300 ansatte i Finansdepartementet. Det skremmer ikke jenta fra Ski som siden september har vært lærling hos en arbeidsgiver som årlig forvalter et budsjett på over 1200 milliarder kroner.

Les mer

Mitt motto har vært å lære litt om mye og mye om litt.....

Publisert: 03.07.2015 14:29

Vegar Sundgaard er 20 år, kommer fra Lørenskog og er snart ferdig med læretiden hos Statsbygg i IKT-servicefaget. Vegar er kanskje ikke helt A4 som vi forbinder med gutter i den alderen, men forteller med et glimt i øyet om seg selv som en litt "sertifisert snåling" med masse sprøe idèer, noe nerdete og med litt egne hobbyer. Vegar bruker enhver ledig tid til å lese og leser både fag og fiksjon, filosofi så vel som fantasy.

Les mer

Jeg vil stadig lære noe nytt..

Publisert: 27.11.2014 09:24

Nasreen Akthar er 22 år og synes hun er superheldig som får være lærling i kontor- og administrasjonsfaget hos Skatt øst. 

Les mer

Ledige læreplasser i 2018