Amina fikk møte Statsministeren

Publisert: 18.01.2016 16:36

Fredag 19. januar ble en dag Amina sent vil glemme. Mens mange av lærlingene i departementene får hilse på sine statsråder fikk Amina audiens til Statsministeren. Det ble lite søvn på Amina natten før, men det ble en hyggelig prat med Statsministeren om det å være lærling i kontor- og administrasjonsfaget.

Amina Shazad er første års lærling i kontor- og administrasjonsfaget hos Departementenes sikkerhets- og serviceorganisasjon (DSS). Amina gikk Vg1 service og samferdsel og Vg2 salg, sikkerhet og service på Nydalen vgs. Hun kontaktet OK stat før hun søkte læreplass og fikk tips og råd om å skrive en god søknad og hvilke statlige virksomheter hun kunne søke læreplass hos. Amina fortalte at det gikk veldig raskt fra hun søkte til hun fikk tilbud om læreplass hos DSS.

En interessert Statsminister lyttet ivrig og kom med mange spørsmål til Amina om hvordan det er å være lærling. Aminia fortalte om hvor hun gikk på skole og hvilke arbeidsoppgaver hun har hatt hos DSS de fire første månedene. Amina fortalte at hun trives veldig godt som lærling med mange flinke instruktører rundt seg og at hun vil få opplæring innenfor ulike områder som personal og rekruttering, økonomi, arkiv, resepsjon/servicetorg og kommunikasjon. Etter at hun er ferdig med fagbrevet vil hun studere videre, men har ennå ikke bestemt seg for hva hun skal utdanne seg til. Nettopp derfor fortalte Amina at det var veldig fint å gå to år som lærling og få litt praksis på ulike områder som gjør at valget kan bli noe enklere.

 Amina og Erna IIIMote pa SMKSelfie sammen med Erna 

Ledige læreplasser i 2018